Nicaragua káva
Nicaragua je stát ve Střední Americe a káva zde byla poprvé představena v polovině 19. století a od té doby se stala jednou z nejdůležitějších komodit zejména pro ekonomiku země. Produkce kávy je koncentrována zejména do oblasti vysočiny Matagalpa a Jintotega a kávový průmysl je rozdělen mezi velké vlastníky, sdružení a menší asociace pěstitelů.
Co se zpracování týče, většina kávy je zpracovávána klasickou mokrou metodou a sušena na tzv. terasách, ale někteří farmáři také začali produkovat kávu ať již přírodní či míchanou s drceným medem a sušenou na vyvýšených lůžkách.
Káva z Nicaragui se vyznačuje středně hladkým tělem s mírnou, avšak zřetelnou aciditou. Dle některých znalců se jedná o kávu s bohatou avšak jemnou chutí, vyváženou sladkostí s jemnými ořechovými tóny, které se často mísí s chutí vanilky.
Cibetková káva - ochutnej nepoznané! Ochutnejte praženou zrnkovou cibetkovou kávu z naší jednodruhové plantáže...
Vážení milovníci kávy, rádi bychom vás seznámili s naší malou rodinnou pražírnou, která vznikla nad šálkem kávy v...