Nicaragua káva
Nicaragua je stát ve Střední Americe a káva zde byla poprvé představena v polovině 19. století a od té doby se stala jednou z nejdůležitějších komodit zejména pro ekonomiku země. Produkce kávy je koncentrována zejména do oblasti vysočiny Matagalpa a Jintotega a kávový průmysl je rozdělen mezi velké vlastníky, sdružení a menší asociace pěstitelů.
Co se zpracování týče, většina kávy je zpracovávána klasickou mokrou metodou a sušena na tzv. terasách, ale někteří farmáři také začali produkovat kávu ať již přírodní či míchanou s drceným medem a sušenou na vyvýšených lůžkách.
Káva z Nicaragui se vyznačuje středně hladkým tělem s mírnou, avšak zřetelnou aciditou. Dle některých znalců se jedná o kávu s bohatou avšak jemnou chutí, vyváženou sladkostí s jemnými ořechovými tóny, které se často mísí s chutí vanilky.
![kavaPRO cibetka](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.kavapro.cz/user/shop/detail/260_kavapro-cibetka.png?65402d67
)
Cibetková káva - ochutnej nepoznané! Ochutnejte praženou zrnkovou cibetkovou kávu z naší jednodruhové plantáže...
![kavovy adventni kalendar](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.kavapro.cz/user/shop/detail/327_kavovy-adventni-kalendar.jpg?65594dc6
)
Vážení milovníci kávy, rádi bychom vás seznámili s naší malou rodinnou pražírnou, která vznikla nad šálkem kávy v...