V zimě zahřeje nejen bunda či kabát, pomoci může i káva

Chilli papričky se pěstovaly již v předkolumbovské době, za dob indiánů. Lidi je milují pro jejich jedinečnou chuť a pozitivní účinek na lidský organismus.

 

Chilli papričky jsou známé především svou ostrostí a ve spojení s kávou, jsou opravdovou výzvou pro naše chuťové pohárky. Chilli podporuje krevní oběh, zahřívá tělo, podněcuje chuť k jídlu a ve větším množství působí také jako afrodisiakum.

 

Ve spojení s kávou pak chilli tvoří unikátní nápoj, který nejen že zahřeje, ale zároveň prokrví tělo a vybudí imunitní systém

 

Dva způsoby přípravy: 

  1. do šálku kápněte 2-3 kapky tabasca a následně do stejného šálku připravte espresso (jedinečná nakopávačka, hlavně po ránu v zimním období).
  2. nasekejte jednu papričku, a následně přidejte do namleté kávy před spařením horkou vodou.

Na závěr pak můžete do kávy přidat ještě čtvereček hořké čokolády nebo skořici.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení