Kubánská káva
Již přes dvě století je Kuba producentem jedné z nejlepších odrůd kávy Arabica ve světě a traduje se, že její chuť zachycuje také nadšení a vášeň místního obyvatelstva, proto je tak výborná. Produkce kávy na Kubě není nijak velká v porovnání s některými jinými producenty, ale reputace Kubánské kávy i přes limitovanou produkci každý rok, jí zajistila jedinečnou pozici na Evropském a Asijském trhu. Zajímavostí pro Vás může být i fakt, že dokonce obyvatelé Kuby mají kávu pouze na příděl, a to pouze dvě unce kávy na dospělou osobu každé dva týdny, co myslíte, stačilo by Vám to?
Kubánská káva se pěstuje zejména v horské oblasti Sierra Maestra a to nepřetržitě již od roku 1748, kdy zde byla založen místní závod, jehož vlastníkem byl Jose Antonio Galabert, který jako první představil Kubě rostlinu známou jako kávovník. Káva je zde pěstována v malých sériích, zpracovávána ručně a tradiční metodou s minimálními změnami v průběhu času.
Z historického hlediska se však pěstování kávy na Kubě moc nerozvíjelo ještě dalších 50 let, dokud francouzští kolonisté, kteří později představili nové metody produkce kávy, prchající před revolucí na Haiti nenašli na Kubě útočiště.
Cibetková káva - ochutnej nepoznané! Ochutnejte praženou zrnkovou cibetkovou kávu z naší jednodruhové plantáže...
Vážení milovníci kávy, rádi bychom vás seznámili s naší malou rodinnou pražírnou, která vznikla nad šálkem kávy v...