Kongo káva
Káva z Konga se pěstuje zejména v provincii Lake Kivu, kde je káva pěstována na více než 11 000 kávových farmách a to v odrůdách Robusta i Arabika. Robusta bývá pěstována zejména na severovýchodě země v oblasti Isiro a v nižších polohách Ubangi, Uele, Kivu, Kasai a Bas-Congo. Arabika je pěstována zejména ve vyšších polohách v oblasti Kivu a Ituri.
Co se zpracování týče, jedná se zejména o využití mokré metody a následné sušení na slunci. Káva z Konga má plné tělo, sladké až čokoládové aroma s jemnou citrusovou aciditou a kromě citrusů v ní můžete vychutnat také jemné tóny tmavého bobulového ovoce, rozinek či švestek.
Cibetková káva - ochutnej nepoznané! Ochutnejte praženou zrnkovou cibetkovou kávu z naší jednodruhové plantáže...
Vážení milovníci kávy, rádi bychom vás seznámili s naší malou rodinnou pražírnou, která vznikla nad šálkem kávy v...