Indie káva

Indie se řadí k největším světovým producentům kávy a je také průkopníkem metody zpracování kávových zrn známé jako "Monsoon Malabar". V Indii převládá pěstování kávy odrůdy Arabika, ale v menší míře je pěstována i odrůda Robusta, obě jsou následně po zpracování exportovány do celého světa, neboť produkce kávy je samozřejmě důležitá pro ekonomiku země.

Z historického hlediska se káva do Indie dostala v 17. století, dle pověsti v této době putoval jeden indický poutník do svatého města Mekky a po cestě zpět ilegálně propašoval sedm kávových zrn do Indie, které následně zasadil a tím započal pěstování indické kávy.

Metoda zpracování Monsoon Malabar - jedná se o metodu tzv. monzunování, které má kořeny v dávné historii. Kávová zrna bývají vystavena působení vlhkého vzduchu a monzunovému větru, díky čemuž káva získá jedinečnou chuť typickou pro Indickou kávu. Tato metoda pochází z doby, kdy ještě Indie patřila pod správu Britské koloniální vlády a převoz kávy z Indie do Evropy lodí po moři trval dlouhé měsíce, během nichž byla kávová zrna vystavena mořské vlhkosti a větru.

India Monsooned Malabar
100% Arabica
od 199 Kč

Samotná chuť této kávy je příjemně hořká s jemným čokoládovým nádechem.

62/250
1 položek celkem

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení