Indie káva
Indie se řadí k největším světovým producentům kávy a je také průkopníkem metody zpracování kávových zrn známé jako "Monsoon Malabar". V Indii převládá pěstování kávy odrůdy Arabika, ale v menší míře je pěstována i odrůda Robusta, obě jsou následně po zpracování exportovány do celého světa, neboť produkce kávy je samozřejmě důležitá pro ekonomiku země.
Z historického hlediska se káva do Indie dostala v 17. století, dle pověsti v této době putoval jeden indický poutník do svatého města Mekky a po cestě zpět ilegálně propašoval sedm kávových zrn do Indie, které následně zasadil a tím započal pěstování indické kávy.
Metoda zpracování Monsoon Malabar - jedná se o metodu tzv. monzunování, které má kořeny v dávné historii. Kávová zrna bývají vystavena působení vlhkého vzduchu a monzunovému větru, díky čemuž káva získá jedinečnou chuť typickou pro Indickou kávu. Tato metoda pochází z doby, kdy ještě Indie patřila pod správu Britské koloniální vlády a převoz kávy z Indie do Evropy lodí po moři trval dlouhé měsíce, během nichž byla kávová zrna vystavena mořské vlhkosti a větru.

Cibetková káva - ochutnej nepoznané! Ochutnejte praženou zrnkovou cibetkovou kávu z naší jednodruhové plantáže...

Vážení milovníci kávy, rádi bychom vás seznámili s naší malou rodinnou pražírnou, která vznikla nad šálkem kávy v...