Káva z Etiopie
Etiopie je jedním z největších producentů kávy na Africkém kontinentu a také ve světovém měřítku zaujímá velice významnou pozici.
Kávová zrna odrůdy Arabika bývají rozděleny do tří různých kategorií dle své velikosti - Longberry, Shortberry a Mocha. Do kategorie Longberry se řadí ty největší kávová zrna, která jsou samozřejmě považována za velice kvalitní co do hodnoty tak chuti. Kávová zrna v kategorii Shortberry se liší zejména svou velikostí, jsou menší, ale co se kvality týče jsou považovány za velice kvalitní a to zejména ve východní Etiopii odkud pocházejí. Mocha je velice specifická kategorie, nejen pro svůj typický tvar, ale zejména svou chutí ve které se snoubí čokoláda, koření a jemné citrusové tóny. Etiopská káva je zpracovávána jak suchou tak mokrou metodou.
Z historického hlediska je Etiopie velice významnou zemí co se týče pěstování kávy, neboť dle legend právě zde v 9. století byla objevena první rostlina kávovníku, proto bývá také označována za pravlast kávy.
Cibetková káva - ochutnej nepoznané! Ochutnejte praženou zrnkovou cibetkovou kávu z naší jednodruhové plantáže...
Vážení milovníci kávy, rádi bychom vás seznámili s naší malou rodinnou pražírnou, která vznikla nad šálkem kávy v...