Burundi káva
Burundi je malou zemí v centrální části Afrického kontinentu a stejně tak jako je Burundi považováno za srdce Afriky, pak káva je v mnoha ohledech srdcem Burundi. Velká část této malé země má výborné podmínky pro pěstování kávy a to zejména díky úrodné půdě volkanického původu a příznivému klimatu.
Pěstování kávy se datuje až do roku 1930, kdy belgičané přivezli do Burundi první kávovníky odrůdy Arabika, od té doby se zde pěstování kávy velmi rozmohlo. V současnosti se pěstováním kávy zabývá až 800 000 rodin, kdy tito malí producenti v průměru vlastní okolo 250 kávovníků každý. Většina kávy v Burundi je pěstována ve výškách 1250 - 2000 m.n.m., nejčastěji se jedná o odrůdu Bourbon a je zpracovávána mokrou cestou.
Cibetková káva - ochutnej nepoznané! Ochutnejte praženou zrnkovou cibetkovou kávu z naší jednodruhové plantáže...
Vážení milovníci kávy, rádi bychom vás seznámili s naší malou rodinnou pražírnou, která vznikla nad šálkem kávy v...