Neohodnoceno

Kongo Kivu 4 Lake Domaine Katale fully washed

Káva z Konga má těžší tělo s nádechem kakaa a hořké čokolády, což jí dodává na výraznější hořkosti. V dochuti můžete cítit zbytky acidity s náznakem hlubších tónů tmavého bobulového ovoce.

Hmotnost balení
Kávu dodat jako
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
119 Kč 119 Kč 119 Kč 119 Kč 119 Kč 119 Kč 229 Kč 229 Kč 229 Kč 229 Kč 229 Kč 229 Kč 449 Kč 449 Kč 449 Kč 449 Kč 449 Kč 449 Kč od 119 Kč
Kategorie: 100% Arabica
Provincie:
Region:
Stanice zpracování:
Zpracování: mokré
Odrůda: Bourbon
Sklizeň: březen - červen
Nadmořská výška: od 1500 do 2000 m n.m.
Kongo Kivu 4 Lake Domaine Katale fully washed
100% Arabica

Káva z Konga má těžší tělo s nádechem kakaa a hořké čokolády, což jí dodává na výraznější hořkosti. V dochuti můžete cítit zbytky acidity s náznakem hlubších tónů tmavého bobulového ovoce.

Přestože klimatické a zeměpisné podmínky činí východní region Demokratické republiky Kongo ideálním pro pěstování velmi kvalitní kávy, desítky let trvající násilné konflikty a občanská válka donutily mnohé farmáře opustit své domovy a uprchnout do bezpečí. Farmáři, kteří nemohli odejít, zůstali vinou zničené infrastruktury a nefunkčního trhu s kávou odkázáni na příjmy z pašování sklizené kávy. V roce 2003 se malá skupina farmářů nechala inspirovat příkladem rwandských pěstitelských družstev a založila SOPACDI, které v současnosti sdružuje asi 5 600 drobných farmářů z různých etnických skupin.

Rodinné farmy jsou velmi malé, průměrná rozloha je do 2 hektarů. Přibližně 20 procent členů družstva tvoří ženy, často vdovy po farmářích utopených při pašování kávy přes jezero Kivu. Káva je zde pěstována v nadmořské výšce od 1500 do 2000 m n.m a je zpracována promytou metodou kombinovanou se sušením na slunci. Jedná se výhradně o odrůdy arabiky bourbon a její odnože. Hlavní sklizeň probíhá od března do června.

 

Zpět do obchodu