Kenya AB Plus Ichamara
Chuť této kávy je velice výrazná s plným tělem a aciditou, doplněná o jemné tóny granátového jablka, černého rybízu či delikátní kyselinku jako u mnoha druhů červeného vína.
Kategorie: | 100% Arabica |
---|---|
Provincie: | |
Region: | |
Stanice zpracování: | |
Zpracování: | suché |
Odrůda: | SL 34 |
Sklizeň: | listopad - prosinec |
Nadmořská výška: | 1.220 - 2.300 m.n.m. |
Chuť této kávy je velice výrazná s plným tělem a aciditou. V šálku připravené kávy můžeme nalézt jemné tóny granátového jablka a delikátní kyselinku stejně jako je tomu u mnoha druhů červeného vína. Keňské kávy jsou poměrně často doplněny o příchuť černého rybízu.
Tato káva vznikla sloučením odrůd Bourbon, Mocha a Typica z let 1930. Vyznačuje se velkou odolností proti silným dešťům ve vysokých nadmořských výškách, při zachování schopnosti produkovat vysokou kvalitu kávy.
Farmu Ichamama obhospodařuje téměř 1.100 farmářů z nichž více než jedna třetina jsou ženy. Každý z nich má na starosti téměř 250 kávových keřů na kterých probíhá sklizeň hned dvakrát v průběhu jednoho roku.
Půda: bohatá sopečná půda
Období květu: březen - duben
Kvalita kávy: Top Kenya coffee
Země původu: Kenya