Cuba Serano Lavado
Intenzivní, výrazná chuť typická pro čokoládu a tabák.
Kategorie: | 100% Arabica |
---|---|
Provincie: | |
Region: | El Nicho, Escabray, Jih Santa Clara |
Stanice zpracování: | |
Zpracování: | mokré |
Odrůda: | |
Sklizeň: | říjen - březen |
Nadmořská výška: | 600 – 800 m.n.m. |
Intenzivní, výrazná chuť typická pro čokoládu a tabák (jedná se o nejoblíbenější kávu našeho pražiče).
Ve střední části tohoto ostrovního státu můžeme najít mnoho rozsáhlých svahů a plošin, které jsou kávovníky doslova posety. Jedna z legend pojmenovala tuto oblast jako "Crystal Mountain". Důvodem je to, že tamní půda obsahuje slídu a křemenné krystaly.
Nachází se zde mnoho farem, jejichž produkce těží z mírných teplot a četných srážek. Zdejší zrno je pověstné tím, že obstojí I v těch nejpřísnějších měřítkách. Kávové rostliny na Kubě nejsou zpravidla postiženy žádnými defekty a tudíž nevyžadují žádné zvláštní podpůrné prostředky a chemikálie. Farmáři se prostřednictvím nejrůznějších seminářů a workshopů učí, jak udržet své kávové rostliny zdravé, a tím tak posunout svou produkci na ty nejvyšší příčky.